кадри Нова телевизияМинистърът на туризма Зарица Динкова реши да вземе страна

...
кадри Нова телевизияМинистърът на туризма Зарица Динкова реши да вземе страна
Коментари Харесай

Министърът на туризма към ресторантьорите: Преосмислете поведението си към туристите

кадри Нова телевизия

Министърът на туризма Зарица Динкова реши да вземе страна след няколко дни на бурни диспути и кавги във връзка с „ пържолите “ в гурме ресторант на морето. От Сдружението на заведенията в България и Бългалгарската асоциация на заведенията завявиха, че застават зад притежателя на ресторанта, а самият той счита да заведе дело против мъжа разгласил видео, с цел да урони престижа на заведението, написа

КЗП пък реши да прави инспекции на ресторанта, а предлагането на толкоз скъпо месо на грамаж е международна процедура. Динкова също излезе с позиция и предстоящо тя е против двете ресторантьорски асоциации, които още първоначално се оповестиха срещу издигането й на поста, заради неналичието на опит в сферата.

Ето и позицията на Динкова:  

Вчера, във връзка със станалия изключително известен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалата стихия от реакции в обществените мрежи, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще съдят клиента на заведението, който си разреши да повдигне въпроса за противоречивата комерсиална процедура.

Напомням, че обществото, против което тази асоциация намерено застава беше, и до през днешния ден е толерантно към ресторантьорския бранш, който губеше пари и клиенти в първите месеци на пандемията. За да ги подкрепи, страната - респективно всички ние - се лиши от многомилионни доходи, които останаха в притежателите на заведения.

Разбирам, че професионалните общности се основават, с цел да пазят групови ползи. Убедена съм, че бизнесът би трябвало да работи умерено и без непотребна административна тежест, само че не одобрявам, че това би трябвало да е за сметка на останалата част от обществото.

Сигурна съм, че в тази ситуация множеството членове на асоциацията не споделят позицията на своето управление. Неумелото ръководство на тази, а и на други сходни рецесии, нанася непоправими вреди върху имиджа на целия български туризъм.

Призовавам асоциацията на ресторантьорите да премисли цялостното си държание във връзка с клиентите си, както и към по-отговорно отношение към облика на българския туристически артикул.

В противоположен случай, ще ми е доста мъчно да защитя данъчните придобивки в бюджета за идната година, защото няма да мога да намеря причини и поддръжка за това в българското общество.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР